Cultuur

Rederijkerskamer UDI speelt ‘Een gekkenhuis in ’t ziekenhuis’

Rederijkerskamer UDI staat met een nieuwe toneelvoorstelling op de planken. Toneelliefhebbers zijn op zaterdag 29 oktober of 5 november om 20.00 uur van harte welkom bij dorpshuis De Buddingehof in Ruinerwold. De middagvoorstelling wordt zaterdag 29 oktober om 14.00 uur opgevoerd.

UDI speelt ‘Een gekkenhuis in ‘t ziekenhuis’. Het is een blijspel in drie bedrijven geschreven door Wilma Renes-Leertouwer. Niesje Oetsen is regisseur en Jan van Elp souffleur. Iedere maandag- en donderdagavond wordt er in het dorpshuis gerepeteerd. Naast de vertrouwde spelers is er een nieuw gezicht! Ruben van Dijk heeft zich namelijk bij het gezelschap gevoegd.

Een gekkenhuis in ’t ziekenhuis
In het ziekenhuis heerst chaos. Wegens plaatsgebrek – door een verbouwing – wordt zaal 13 in gebruik genomen. Een verouderd hok met geen faciliteiten. De één na de andere verpleegkundige meldt zich ziek. Twee interieurverzorgsters schieten te hulp. Meneer Cohen is zeker in het eerste bedrijf geen moeilijke patiënt. Meneer Kuypers daarentegen is zeer veeleisend en mevrouw Visser is lief, maar ook zeer slechthorend. Verwarring alom. Gelukkig maakt dokter Bouwer regelmatig zijn ronde. Maar of de patiënten daar nu zoveel beter van worden..

Kaartverkoop
Kaarten voor de avondvoorstellingen zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij het dorpshuis, Dijkhuizen 66 in Ruinerwold. Leden betalen €5,00 en niet-leden €7,50. De voorverkoop geldt niet voor de middagvoorstelling. Deze kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Ook zijn weer leuke prijzen te winnen tijdens de verloting.

Foto Rederijkerskamer UDI