Nieuws

Raat in de raad van Meppel

Een verschuiving bij VVD Meppel. Op basis van voorkeursstemmen komt de 19-jarige Liselot Raat in de gemeenteraad.

Vandaag publiceerde gemeente Meppel de complete uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Duidelijk is dat de meeste mensen op de lijsttrekkers gestemd hebben. Dat zorgt voor weinig verschuivingen. Alleen bij de VVD is een verschuiving.

De eer komt toe aan Liselot Raat. Zij is 19 jaar en stond op plek zes bij de VVD. Een hoog aantal van 279 voorkeursstemmen verzekert haar van een zetel. Ze is daarmee de populairste VVD’er, na lijsttrekker Robin van Ulzen (999 stemmen).

“Met zo’n flink aantal voorkeursstemmen kun je niet om Liselot heen. Ze neemt plaats in de raad”, reageert Van Ulzen. “Dit soort actie in de fractie vind ik heel leuk. Het zorgt voor een leuk en fris geluid.”

De appel valt niet ver van de boom. Haar moeder Annigje Udinga is lid van de Provinciale Staten en was daarvoor van 2014 tot 2019 raadslid voor de VVD in Meppel.

Raats opmars gaat ten koste van Hans van Scheijen (148 stemmen). Door het zetelverlies keert ook Franz Dohle (82 stemmen) niet terug in de gemeenteraad.

Alle gemeenteraadsleden, per partij:
STERK MEPPEL: Eduard Annen, Elisabeth Bakkenes, Madelinde Bakkenes, Gaby Geertsma, Pierre van Leeuwen. Robbert van Leeuwen, Martijn Wieringa
VVD: Robin van Ulzen, Liselot Raat, Jan-Roelof Meesters, Marisa Grotens
CDA: Egbert Knorren, Klaas-Jan Dunnik, Colinde Heijink
CU: Gert Stam, Ina Booij
SP: Xander Topma, Esther Schut
PvdA: Annie Huisman, Henk Timmer
D66: Jeannet Bos, Raúl Klunder
GL: Anouk de Vlieg

Foto VVD