Evenementen

Puy du Fou verklaart exit themapark Meppel: ‘Andere locaties interessanter, groener en cultureler’

Puy du Fou heeft afgezien van de bouw van een park in Meppel omdat andere locaties volgens het Franse themapark financieel interessanter zijn en omdat daar minder ingrepen nodig zijn om het landschap aan te pakken.

Meppel was een van de vijf locaties die Puy du Fou op het oog had om in Europa uit te breiden, maar begin dit jaar werd een streep gezet door de komst naar Meppel. Daarin speelt ook mee dat provincie en gemeente niet willen investeren in het park. Op andere locaties is dat wel het geval. Puy du Fou kijkt hierbij onder meer naar België en Engeland.

Vanuit Frankrijk zijn er complimenten aan de gemeente Meppel en de provincie Drenthe. Guillaume Allaire, directeur internationale zaken van Puy du Fou, roemt de onvoorwaardelijke steun van de twee overheden.

“Ze hebben zich allebei buitengewoon ingezet voor de realisering van dit project”, zegt hij. Ook de locatie werd als positief gezien. “Het park had een ideale ligging tussen Noord- en Zuid-Nederland, met aansluiting op de belangrijkste wegen- en spoorweginfrastructuur”, zegt Allaire over de plannen. “Bovendien bood de locatie toegang tot een gebied met volop koopkracht en was het geschikt voor een vrijetijdsbestemming.”

Eind vorig jaar bleek uit onderzoek van Puy du Fou dat twee andere locaties in Europa de voorkeur hadden boven Meppel. Deze twee locaties bevinden zich in een gebied dat twee keer zo veel publiek kan aantrekken dan Meppel en hebben daarnaast minder concurentie om zich heen. Door zich op die locaties te richten, verwacht Puy du Fou financieel meer winst te kunnen boeken dan in Meppel, omdat deze plekken meer publiek trekken.

Stefan Klomp RTV Drenthe/ foto: © Puy du Fou / Alain Monéger