Kerk

Psalmensamenzangavond op 13 november a.s.

Op zondagavond 13 november 2022 wordt er een psalmenzangavond georganiseerd in de gereformeerde kerk in Nijeveen. Organiste Ruth Pos zal improvisaties spelen over diverse bekende psalmen en aansluitend is er samenzang.

Ruth Pos is een veel gevraagde bekende organiste / pianiste die een brede ervaring heeft in het begeleiden van koor- en samenzang en het begeleiden van solisten. Ook heeft zij haar medewerking verleend aan veel cd opnames en ze is regelmatig te beluisteren op Radio Drenthe.

Ruth studeerde aan het conservatorium en behaalde haar theoretische vakken dmv het staatsexamen. Daarnaast volgde ze orgellessen bij bekende organisten zoals Addie de Jong in Rotterdam en Willem Hendrik Zwart in de Bovenkerk in Kampen.

Ze staat vooral bekend om warmte, die zij in haar orgelimprovisaties en begeleiding weet te leggen. Ze wordt veel gevraagd voor bijzondere diensten. Al vele jaren is zij de vaste begeleidster van diverse (mannen) koren, waaronder het Christelijk Mannenkoor Meppel en het Projectkoor Kolderveen.

De zangavond in de Gereformeerde Kerk te Nijeveen begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. De entree is gratis. Er wordt wel een collecte gehouden.

Joh.L.Rodenhuis/ foto Ebel Zandstra (Kolderveen)