Nieuws

Prijsvraag naam nieuwe park Nieuwveense Landen

In Nieuwveense Landen, ten oosten van de Nijeveenseweg, komt een nieuw park. Een heerlijke plek voor jong en oud. Voor ontspanning en activiteit. Na een brainstormsessie eind maart is begin juni een inloopavond georganiseerd. Met die reacties is het huidige ontwerp tot stand gekomen. Het plan heeft de voorlopige naam ‘boombos’. Omdat deze naam niet de lading dekt schrijft de gemeente Meppel een prijsvraag uit voor een nieuwe naam.

Wethouder Klaas de Vries: “Gemeente Meppel is trots op het ontwerp van dit nieuwe stukje groen dat in samenwerking met haar bewoners tot stand is gekomen. We danken ook het bedrijf Boom die bomen en jonge aanplant heeft gedoneerd voor de inrichting en Landschapsbeheer Drenthe en Natuur en Milieufederatie Drenthe voor hun inzet namens Plan Boom”.

Naast een ligweide en kikkerpoel, kunt u er straks ook heerlijk struinen door het groen of gebruik maken van het trimparcours. De planning is om eind 2022 met de inrichting van het park te starten. Bezoekers kunnen in het voorjaar van 2023 genieten van dit nieuwe stukje groen dat in de toekomst letterlijk zal uitgroeien tot een bosachtig park. Meer informatie leest u op www.meppel.nl/nieuwveenselanden.

Wie bedenkt een passende naam voor dit nieuwe stukje groen? Watertorenpark is al vergeven. Inzendingen zijn welkom via www.meppel.nl/prijsvraag. De winnaar krijgt een Meppelbon ter waarde van 50 euro. Meedoen kan tot 31 oktober 2022. De winnaar krijgt persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Foto Gemeente Meppel