Regio

Popsport Drenthe presenteert lichting 2021

In Drenthe zijn tien jonge popacts de afgelopen maanden druk bezig geweest met het coachingsprogramma Popsport. Op 9 juli presenteren de jongeren in poppodium VanSlag in Borger wat zij sinds maart geleerd hebben. Voor het eerst tijdens dit traject live voor publiek. De act die zich tijdens het traject het meest heeft ontwikkeld gaat door naar het landelijke Popsport programma dat in september start.

Op het podium van VanSlag staan 9 juli tussen 19.00 en 23.00 uur de Asser singer-songwriters Ellen en Viola, Julia Dubbelboer, Leeloo Brinkman en Nina van den Woude. Uit Coevorden komen singer-songwriters Kaylee Landhuis, Anousha Baak en Thirza Lutke. En verder ziet het publiek liedjesmakers Eline Pilaat uit Nieuw-Buinen, Marieke Schenk uit Tynaarlo en de band Moonlighter uit Borger.
Iedereen die aanwezig wil zijn bij de eindpresentatie kan een kaartje reserveren via de e-mail Erik@kunstencultuur.nl.

Aan het landelijke traject mag uit elke provincie één act deelnemen. Deze acts komen in Utrecht bijeen om daar verder gecoacht te worden door landelijke coaches. Popsport Drenthe is een project van Stichting Kunst en Cultuur in samenwerking met The Bake Shop.

Foto: Mariëlle Hensums