Nieuws

Politiekids prikken Meppel schoon

Woensdagmiddag 12 januari zijn de Politiekids weer op pad geweest in de Haveltermade. Dit keer gingen de kinderen samen met de politie en handhaving op pad in de wijk. Gewapend met vuilniszakken en afvalprikkers werd de wijk afgespeurd naar afval om op te ruimen. Van plastic zakken tot colablikjes, alles kwam voorbij. In een uur tijd werd een groot deel van de Haveltermade schoon geprikt en is Meppel weer een stukje schoner geworden.

Het was één van de laatste lessen die de Politiekids gevolgd hebben. In drie maanden tijd zijn ze klaargestoomd tot échte Politiekids. Alleen nog een examen te gaan en dan is Meppel negen Politiekids rijker.

Het project Politiekids is begonnen in september 2021 in de wijk Haveltermade in Meppel. Door een mooie samenwerking tussen Meppel Actief, Politie Meppel, Weerbaar Meppel en het Jongerenwerk uit Meppel hebben ze dit project in de afgelopen weken tot een succes kunnen brengen. Elke week komen de kinderen enthousiast binnen, in afwachting wat ze die week weer mogen doen. Ze gaan bijvoorbeeld met de politie op pad, krijgen weerbaarheidstraining, sporttraining en les in samenwerken. Junior-Jongerenwerker Jeanine Troost is elke week aanwezig tijdens de lessen en zorgt voor ondersteuning en begeleiding voor de kinderen waar dat nodig is.