Regio

Politie waarschuwt voor nieuwe boerenacties op wegen: ‘Wees alert

De Drentse politie roept weggebruikers op om alert te zijn op nieuwe protesten op de wegen. De politie houdt er rekening mee dat er nieuwe boerenacties kunnen ontstaan.

Aanleiding voor de oproep is een ongeluk afgelopen nacht net over de Groningse provinciegrens. Op de A7 bij Midwolde was er afval gedumpt op de snelweg. Het ging onder meer om een stapel autobanden. Op die plek gebeurde een ongeluk waarbij meerdere auto’s betrokken waren. Er raakte niemand gewond.
De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor het dumpen van afval en roept mensen op om nieuwe blokkades zo snel mogelijk te melden.

‘Rijgedrag aanpassen’
De waarschuwing van de politie geldt voor het hele Noorden. “Er kan plotseling op elke plek afval worden gedumpt en dit kan leiden tot zeer gevaarlijke situaties. Hou daar rekening mee en pas uw rijgedrag aan”, zo schrijft Politie Drenthe op Twitter.

Rustig op Drentse wegen
Vooralsnog lijkt het in Drenthe rustig op de wegen. Er zijn nog geen meldingen van nieuwe blokkades. Wel ligt onder meer op de A28 bij Meppel nog het afval dat daar gisteren werd gedumpt op op- en afritten. Rond acht uur vanochtend kwam er nog een melding binnen van een bermbrand bij Pesse. Volgens de Veiligheidsregio Drenthe staat er aan het Schapenmeer wat rommel in brand. Dit is vlak bij de A28. De brandweer Hoogeveen is ingezet om het vuur te blussen.

Overlast knooppunt Lankhorst
Op de A28 bij knooppunt Lankhorst heeft het verkeer op dit moment te maken met vertragingen. Bij de afrit Nieuwleusen ligt onder meer nog stro. Daarom heeft Rijkswaterstaat een rijstrook afgesloten.
Gisteravond waren er nog verschillende acties in Drenthe. Op meerdere plekken langs de A28 werd brand gesticht. Dit gebeurde onder meer in de buurt van de Wijk en Hoogeveen.

foto numeppel,.nl