Nieuws

Podiumbouwer Interstage wil aan de slag

“De rek is er aan alle kanten uit. Als we nu niet onze gang kunnen gaan, wordt de branche weggevaagd.” Gino Spijkerman van podiumbouwer Interstage in Meppel schetst een donker plaatje. “En dan is ook alle steun die is geïnvesteerd om ons overeind te houden voor niets geweest”, voegt hij eraan toe.

De komende zes weken mogen evenementen weer doorgaan, zij het onder strikte voorwaarden. Zo moet iedereen een zitplaats hebben en mogen maximaal 1250 bezoekers worden toegelaten. Over drie weken volgt een evaluatiemoment, maar dat is volgens Spijkerman te laat. “Gisteren sprak ik de organisatie van het bevrijdingsfestival in Overijssel. Zij moeten nu beslissen: ‘Gaan ze ons inhuren? Gaan ze acts boeken?’

Niemand durft volgens Spijkerman garanties te geven als ze een beroep doen op het podiumbouwbedrijf voor in- en outdoorevenementen. “Ze willen ons allemaal graag hebben, maar zeggen wel dat als het allemaal uiteindelijk niet doorgaat ze ons niet kunnen betalen.”
Blues Festival neemt de gok

Het Holland International Blues Festival in Grolloo gaat wel gewoon door met de voorbereiding. “We nemen de gok. We hebben het twee jaar niet gedaan. We hebben de artiesten gecontracteerd allemaal en al vijftig procent van de gage overgemaakt, dat moet met die acts uit Amerika”, zegt Johan Derksen.

“Lachwekkend”, noemt Derksen de aangekondigde maatregelen. Helemaal gerust is hij dan ook niet. “Het geeft wel een bepaalde druk. Als Rutte zegt, ‘het kan niet’, dan hebben we geen poot om op te staan.”