Cultuur

Oven voor BLINK dankzij Burgerweeshuis en St. Grote Broer

Leerlingen en docenten van de beeldende afdeling van BLINK Kunstcollectief zijn heel blij met de nieuwe oven waarin kleiwerk van kan worden gebakken. Na het faillissement van kunstencentrum Scala hebben de docenten het culturele aanbod aan dans, theater, muziek en beeldende lessen opgepakt en voortgezet in De Plataan. In de oude situatie beschikte de beeldende afdeling over een prachtig keramieklokaal, waar kinderen konden kleien en waar grote ovens stonden om het werk te bakken. Juist dat bakken van kleiwerk en ook nog glazuren om het werk mooie kleuren en glans te geven, is van grote waarde als je met klei gaat werken.

Je werkstuk wordt ‘steengoed’, het is sterk, duurzaam en heeft een mooie uitstraling. Het niet meer kunnen stoken betekende dan ook een groot gemis voor ca. 60 kinderen en jongeren die wekelijks meedoen aan de beeldende cursussen. De docenten onderzochten de mogelijkheid van plaatsing en aanschaf van een kleinere oven en hebben daarbij hulp gekregen van Burgerweeshuis Meppel en van Stichting Grote Broer Meppel.

Deze organisaties zetten zich in om kinderen te ondersteunen bij wat ze graag doen, talentontwikkeling mogelijk te maken en geluk te brengen. Dit sluit precies aan bij de missie van BLINK! Er was dan ook volledige overtuiging voor beide stichtingen om bij te dragen aan de aanschaf van een oven en inmiddels is de eerste stook een feit. Vooral bij een eerste gebruik van de oven is het spannend, maar het werk kwam er prachtig uit.

In januari gaan er weer veel beeldende cursussen van start voor kinderen en jongeren die zin hebben om de handen uit de mouwen te steken. Voor het volledige aanbod, ook op het gebied van muziek, zang, dans of theater, zie: blinkkunstcollectief.nl

Tekst en foto: BLINK Kunstcollectief