Nieuws

Oud-politieagent Meppel moet de cel in

Cel in voor poging ontucht met stiefdochter. Een voormalig hoofdagent uit Meppel moet 12 maanden de cel in voor poging tot ontucht met zijn toen minderjarige stiefdochter. Ook krijgt hij een halfjaar cel voorwaardelijk opgelegd.

De inmiddels 52-jarige man probeerde het meisje tot seks te verleiden, oordeelde de rechtbank in Zwolle. Naast het sturen van berichten legde hij condooms en een string onder haar kussen.

Filmen in de badkamer
De man heeft het versturen van de seksueel getinte berichten bekend, maar zei er geen ‘seksuele bedoelingen’ mee te hebben. Dat vindt de rechtbank ongeloofwaardig. Ook filmde de oud-hoofdagent haar stiekem in de badkamer in het huis in Meppel en later na de verhuizing naar Wanneperveen. Dat bekende hij eerder bij de politie.

‘Ze kon geen kant op’
Het OM had eerder 15 maanden celstraf – waarvan zes maanden voorwaardelijk – geĆ«ist. De rechtbank kwam vooral op een hogere straf uit vanwege de lange periode waarin de berichten verstuurd zijn, het grote aantal berichten en het feit dat het slachtoffer zijn stiefdochter was. Zij kon geen kant op, zei de rechter. Naar de politie stappen kon niet omdat de Meppeler daar werkte.

De man maakte zo misbruik van zijn overwicht, oordeelt de rechtbank. “Hij was verantwoordelijk voor haar zorg en opvoeding.” Bovendien heeft hij het aanzien van de politie geschonden, zo stelde de rechter.
Verduisteren merkjassen

Naast de ontuchtzaak is de man betrapt op het verduisteren van vier jassen van Hugo Boss. Dat gebeurde tijdens zijn diensttijd bij de politie. De Meppeler had de jassen van zeker 300 euro thuis liggen. Zijn ex, die het huis opruimde na zijn vertrek, vond de kostbare kledingstukken. De jassen bleken eerder te zijn gevonden door agenten bij een doorzoeking in een verlaten auto in Meppel.

Naast de celstraf geldt ook een contactverbod met het slachtoffer. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 5.000 euro betalen.

RTV Drenthe/ foto RTV Meppel Shutterstock