Op zuuk naor het Mooiste Drentse Woord van 2021

Elk jaar gaan ze bij het Huus van de Taol op zoek naar het Mooiste Drentse Woord. Gewoon om te laten zien wat voor talige rijkdom wij in onze provincie hebben. Oude woorden, nieuwe woorden, speciale woorden of woorden die gewoon mooi klinken: je kunt ze allemaal voor deze verkiezing insturen. Heb je een Drents woord dat je altijd tegen je kleindochter zegt? Is er in je vriendenclub een woord wat jullie altijd tegen elkaar zeggen? Misschien heb je je eigen huis wel een mooie Drentse naam gegeven.

Vorig jaar kwamen er 450 inzendingen binnen. Uit die inzendingen kwam een top vijf met: dommiet, kladde, mieghummel, prugeltie en fedusie. Het leek er lang op dat mieghummel als winnaar uit de bus zou komen, maar prugeltie wist een eindspurt te trekken en kwam met de meeste stemmen over de finish. Bij het Huus zijn ze nu dus nieuwsgierig naar de woorden die dit jaar ingestuurd worden. Van vrijdag 3 december tot en met vrijdag 10 december kun je een woord insturen.

Op 13 december hoor je dan bij Radio Drenthe welke vijf woorden het meest ingezonden zijn. Na een stemweek
wordt dan op 20 december Het Mooiste Drentse Woord van 2021 gepresenteerd. Woorden kunnen ingestuurd worden via de website van het Huus van de Taol: https://www.huusvandetaol.nl/mooistedrentsewoord.

Foto Erik Jan Feenstra