Nieuws

Oosterboer-Ezinge vierden samen Burendag

Het wijkplatform Oosterboer-Ezinge, de wijkvereniging Oosterboer en Welzijn MensenWerk organiseerden alweer voor de achtste keer de Burendag. Afgelopen zaterdag was het een komen en gaan van buren en belangstellenden. De kramen stonden vanaf het zebrapad richting het winkelcentrum langs de Brandemaat richting de Boerhoorn. Na weken van mooi weer hadden de weergoden er even geen zin in, maar dat mocht gelukkig voor velen de pret niet drukken.

Het motto was “Kom eens kijken en leer je buren kennen”. Naast een praatje maken met medebewoners waren er veel activiteiten. Ook was er informatie te verkrijgen over support en service activiteiten. Meppel Actief was er met sport en ook met Kubb. De Spil in de voormalige Oosterboerschool en recent uitgebreid met het Ontdekpunt, was ook de ochtend geopend. Er werd vooral door de kinderen veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om techniek en technologie te ontdekken.

Wethouder Jeannet Bos opende tegen 11 uur de Burendag en activiteiten. Ze memoreerde aan haar eigen beleving van Oosterboer toen ze daar woonde en toekomstig plannen die samen met de bewoners door de gemeente worden opgepakt.

Foto Alle Faber