Sport

Onnodig verlies rugbydames The Black Panthers

Zondag speelden Rugbyclub The Black Panthers samen met de dames van Rugbyclub Sneek (The Black Sneeks) in Apeldoorn tegen het combinatieteam The Big Bulls en de Rams. The Black Panthers hoopten hun koppositie in de competitie te verstevigen door te winnen van de lager geplaatste tegenstander. Helaas liep het anders: 25-22.

De wedstrijd begon uitstekend voor de dames uit Meppel en Sneek. Binnen 10 minuten had Lieke Huls al 2 try’s gescoord. De dames uit Apeldoorn en Almelo kwamen daarna beter in het spel. Na 20 minuten eindigde een aanval van de Big Bulls/Rams in een hoge tackle en een gele kaart voor de Black Panthers. Het overtal van de thuisploeg leverde al snel een try op. Lang konden ze daar niet van genieten want opnieuw Lieke Huls liet de verdediging achter zich en scoorde haar derde try. Maureen Cnossen scoorde de conversie. Een paar minuten later liep Tina Monsma knap door de verdediging heen en scoorde. Haar try werd afgekeurd door de scheidsrechter omdat de bal de grond niet geraakt zou hebben. De Big Bulls/Rams schoten bij de spelhervatting op de eigen achterlijn de bal zomaar in de voeten van Maureen Cnossen, die de bal snel oppakte en scoorde. Vlak voor de rust was het opnieuw de thuisploeg die een aanval afrondde. Toch ging The Black Panthers met een comfortabele 10-22 de rust in.

Na de rust liep het helemaal niet meer bij de Drents/Friese bezoekers. Het team kwam niet door de stugge verdediging van de thuisploeg heen. Terwijl de Big Bulls/Rams steeds beter in hun spel kwamen, liep het bij de The Black Panthers steeds minder. Er ontstond een stroperig gevecht op het middenveld. Door kleine overtredingen kregen de Meppeler dames veel penalties tegen, terwijl de Apeldoorn-Almelo combinatie geduldig bleef spelen en vooral sterk in de rucks was. Na een kwartier in de tweede helft wist de thuisploeg te scoren. Daarna zette het gevecht zich voort en begon The Black Panthers vooral tegen zichzelf te spelen. Door veel fouten en overtredingen van de bezoekers was het na een half uur opnieuw de Big Bulls/Rams dat scoorde. Hoewel The Black Panthers in de slotfase alles op alles zette om te winnen, gebeurde het tegendeel. Vlak voor het eindsignaal scoorde de thuisploeg weer een try, waarna zij de wedstrijd gecontroleerd uitspeelden.

Tekst/foto Erik Graafland. Teamfoto met The Black Panthers, de Sneeks, The Big Bulls en de Rams na afloop van de wedstrijd.