Schooltv

Online Open Dagen Terra Meppel VO

Terra Meppel VO organiseert op vrijdag 28 en zaterdag 29 januari via livestreams open dagen. “Door de huidige maatregelen kunnen we leerlingen uit groep acht en hun ouder(s)/verzorger(s) ook dit jaar helaas niet fysiek ontvangen op onze school tijdens de Open Dagen. Daarom bieden we weer livestreams aan. Een aantal leerlingen zal samen met een collega’s door de school lopen en laten zien wat er valt te beleven op Terra Meppel om zo een goed beeld te geven van de school. Daarnaast is het mogelijk om live vragen te stellen. Zo willen we de leerlingen op een mooie manier toch zoveel mogelijk ondersteunen bij hun keuzeproces om de juiste middelbare school te vinden,” vertelt Brant Aukema, docent en één van de PR-leden van Terra Meppel.

Bij Terra kun je naar het vmbo-groen. “Dit is een veelzijdige opleiding. Leerlingen kunnen binnen het vmbo-groen verschillende leerwegen volgen: basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde leerweg. Terra Meppel biedt ook de mogelijkheid voor leerwegondersteunend onderwijs. Alle vragen over het vmbo-groen en lwoo kunnen gesteld worden tijdens de online open dagen”.

Terra Meppel biedt ook het Groene Lyceum aan. “Dit is een leerroute voor leerlingen die een tl/havo, havo of havo/vwo niveau hebben én ook graag praktisch bezig zijn. Op het Groene Lyceum wordt veel aandacht besteed aan praktische- en studievaardigheden, zoals slim studeren, samenwerken, plannen en managen. Daarnaast doet de leerling veel praktijkervaring op tijdens verschillende stageperiodes. Aan het einde hebben leerlingen een vmbo-diploma én mbo-diploma niveau 4 op zak en daarmee dus een startbewijs voor het hbo,” legt Aukema uit.

Meer informatie via de website meppel.voterra.nl

Foto: Terra