Sport

OldStars badminton van start in Meppel

Op maandag 13 februari zijn alle senioren uit Meppel en omgeving welkom bij Badminton Club Meppeler Meppers om gratis kennis te maken met OldStars badminton. OldStars verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen. De beweegvormen zijn laagdrempelig en bij elke training staat ontmoeting en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off op 13 februari kan via Hans Musch, telefoon 06-15823092 of mail hansmusch@home.nl.

OldStars bij Badminton Club Meppeler Meppers
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met de Nederlandse Badmintonbond in voor de verbetering van de vitaliteit en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Badminton is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Deelname aan de kick-off is gratis. In Meppel wordt deze kick-off mogelijk gemaakt dankzij de Meppeler Meppers en Meppel Actief.

Het programma voor de kick-off op 13 februari:
14:30 inloop met koffie/thee
14:45 welkomstwoord door Hans Musch
15:00 start training met warming-up
16:30 nazit met hapje en drankje

Na de kick-off op 13 februari komt de groep wekelijks op maandag van 15.00 tot 16.45 uur bij de vereniging bij elkaar. Ervaring in badminton is niet nodig. Wij zorgen voor rackets.

Samen fit ouder worden met OldStars
Met OldStars verbindt het Nationaal Ouderenfonds 55-plussers om samen fit ouder te worden. We inspireren tot een leven lang bewegen. Daarom zetten we ons er voor in dat iedereen in Nederland laagdrempelig toegang heeft tot een leeftijdsvriendelijke beweeg- of sportomgeving thuis of in de buurt. Onze beweeginspiratie geeft senioren de mogelijkheid om op hun eigen manier fit te blijven. Zo ervaren zij de voordelen van een leven lang bewegen, een belangrijke doelstelling van het Nationaal Ouderenfonds en het Ministerie van VWS. Het doel is dat senioren elkaar ontmoeten om samen verantwoord te bewegen, zodat zij regie houden over hun eigen leven.
Na OldStars voetbal lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 15 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars hockey, OldStars tafeltennis, OldStars wielrennen en OldStars hardlopen. OldStars in de wijk en OldStars Vitaal richten zich op doelgroepen in en rondom woonzorgcentra.

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Badminton Club Meppeler Meppers