Cultuur

Ogterop publiceert nieuwe theaterseizoen op 16 mei

Claudia de Breij, Pieter Derks, Pia Douwes, Daniël Lohues, Lebbis & Jansen, Patrick Nederkoorn, Tjitske Reidinga, Jan Beuving, Yentl en de Boer en Javier Guzman! Dit is een greep uit de programmering van aankomend theaterseizoen. Het belooft weer een prachtig seizoen te worden in Schouwburg Ogterop.

Het nieuwe programma staat vanaf dinsdag 16 mei 13.00 uur online op schouwburgogterop.nl.
De kaartverkoop start op donderdag 1 juni om 13.00 uur.

Voorrang voor Theatervrienden
Theatervrienden mogen met voorrang bestellen vanaf dinsdag 23 mei om 13.00 uur. Zij krijgen daarnaast korting op een groot deel van de voorstellingen. Wie ook Theatervriend wil worden of de andere voordelen wil ontdekken, kan terecht op schouwburgogterop.nl/theatervriend.

Voorproefjes nieuwe seizoen
In de maand september trapt Ogterop het seizoen af met ‘Talenthe uit Drenthe’ (en een beetje over de grens). Met bijvoorbeeld een concert van Tangarine en een luistercursus van Brechtje Roos. In diezelfde maand organiseert Ogterop een open huis voor iedereen: daarover later meer.

Verder komt het eigen productiehuis Mevrouw Ogterop in januari met de nieuwe voorstelling ‘Jij bent van mij – de kant van Ada’ (naar de roman van Peter Middendorp).

Andere bijzondere parels zijn het Catalaanse circusgezelschap Compañía de Circo Eia, een concert van het NNO met Sven Figee, Sneeuwwitje (6+) van het Roemeense Sibiu Ballet Theatre en dansgezelschap Oxygen met Delusion 2.0.

Tekst aangeleverd/ foto Mark Engelen