Jubilaris brengt Odensehuis in beweging

In Meppel en Havelte biedt het Odensehuis een ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie, mantelzorgers, familie en vrienden. Bij het Odensehuis bestond behoefte aan middelen om mensen meer ‘aan het bewegen’ te krijgen. Het jubilerende Staat & Co Businessgifts (75 jaar in Meppel gevestigd) heeft daarin voorzien. “We konden kiezen en deze Nintendo Switch leek ons een heel goed idee”, zegt Marja Meppelink, coördinator Odensehuizen Meppel/Westerveld. “Sporten via de computer, even gymnastieken met elkaar. Het is iets wat de mensen thuis niet hebben. We kregen er behalve een hoeveelheid extra spelletjes ook een doos met zaadjes van vergeet-me-nietjes bij.”

Alzheimer Nederland gebruikt het vergeet-me-nietje als symbool van ‘herinneren en (niet) vergeten’. Door een vergeet-me-nietje te dragen kun je je betrokkenheid bij dementie tonen. Sinds de jaren 50 is het vergeet-me-nietje ook het logo van het jubilerende bedrijf.

RTV Meppel/ aangeleverde foto: Marja Meppelink (r.), coördinator Odensehuizen Meppel/Westerveld, ontvangt een welkom relatiegeschenk uit handen van Staat & Co-directeur Hans van der Ouw (l.)