Nieuws

Noorderboog blij met drie nieuwe rolstoelbussen

Wietke Tjepkema-Kleijsen, regiomanager en Janny Brug-van Erkelens, voorzitter van de Cliënten Medezeggenschapraad van Noorderboog, gaven woensdag het officiële startsein voor de ingebruikname van drie nieuwe rolstoelbussen. Zij namen de sleutels in ontvangst van Peter Mencke van Auto Palace Meppel.

Vaker leuke uitstapjes maken
Noorderboog kon de bussen aanschaffen vanuit het budget Waardigheid en Trots, dat beschikbaar is gesteld door de overheid. Medewerkers en vrijwilligers staan te trappelen om met de bussen op pad te gaan. Janny Brug-van Erkelens is enthousiast. “Ik weet dat cliënten enorm genieten van een ritje door de omgeving, een bezoek aan de orchideeënhoeve of een boottochtje in Giethoorn.” Dankzij de nieuwe bussen kunnen medewerkers zelf vaker leuke uitstapjes met cliënten maken. Hier kijken ze enorm naar uit en dit hebben ze verdiend nu er gelukkig weer meer mogelijk is. De bus is ook geschikt voor rolstoelen, dus ook mindervalide cliënten kunnen mee. Noorderboog zet de bussen ook in voor cliëntenvervoer van en naar de dagbegeleiding.

De bussen worden toegewezen aan de Meppeler verpleeghuizen en woonzorgcentra van Noorderboog, woonzorgcentrum Nijenstede en verpleeghuis Zonnekamp in Steenwijk en woonzorgcentrum De Menning in Wilhelminaoord. Binnenkort krijgen alle medewerkers en vrijwilligers die de bus gaan besturen een training, zodat zij cliënten veilig kunnen vervoeren.

Foto Noorderboog. Peter Mencke van Auto Palace Meppel overhandigt de sleutels aan Janny Brug-van Erkelens en Wietke Tjepkema-Kleijsen van Noorderboog.