Evenementen

Nijeveen maakt zich op voor de feestweek

Het duurt niet lang meer en dan barst het Nijeveense Feest los. Van vrijdag 17 juni tot en met dinsdag 21 juni staan er volop activiteiten en feestavonden op het programma. Voor elk wat wils, voor jong en oud. Met het thema: ‘Wi-j doet ’t Samen 3.0!’ is het bestuur van de Oranjevereniging erin geslaagd er een verrassend geheel van te maken.

Het feest gaat vrijdagavond van start met de optocht. Vanaf 19.00 uur trekt een bont gezelschap door de straten van het dorp. Aansluitend is er, in de feesttent op het evenemententerrein aan de Nijverheidsweg, livemuziek van ‘The Rousers’ en DJ Nijs.

Zaterdagmorgen wordt gestart met de strijd om ‘De Alleskunner’ van Nijeveen. Dit rode draadspel wordt op vijf momenten in de feestweek gespeeld en is gebaseerd op het bekende tv-programma. Een groot aantal Nijeveners stort zich in een afvalrace vol met opdrachten. De grote finale is op dinsdagavond.

Eén van de hoogtepunten tijdens het Nijeveens Feest is de Sing Along op zaterdagavond. Het lokale harmonieorkest Euphonia en de slagwerkgroep Dynamic verzorgen samen met René en Erikah Karst een geweldig meezingconcert. Daarna neemt de Engels-Nederlandse band Fragment het podium over om een onvergetelijke show neer te zetten en de tent in vervoering te brengen. Na drie jaar geen feest te hebben gevierd zijn de Nijeveners er weer helemaal klaar voor.

Het is een mooie traditie van de gezamenlijke kerken om op zondagochtend een tentdienst te organiseren voor jong en oud. Dominee Vijko Top is voorganger en het interkerkelijk koor New Way uit Hoogeveen verzorgt de muzikale klanken. Middags kan er gedanst worden. Een walsje, de chachacha of een foxtrot het kan allemaal op muziek van feestband Solidair. Dans & Partycentrum The Ballroom uit Meppel fleurt het geheel op met dansdemonstraties en mini workshops.

Speciaal voor de ouderen wordt op de maandag een feestdag gehouden. Om 10.30 uur komt niemand minder dan tonprater Koop Drost naar Nijeveen. Koop vertelt over gebeurtenissen die hem zijn overkomen. Vermakelijk en herkenbaar. Na de gezamenlijke broodmaaltijd is het tijd voor de Toutenburgher muzikanten uit Vollenhove. Het belooft een gezellige dag te worden.

De jeugd komt daarna aan bod. Om 17.00 uur strijden de basisschoolkinderen van Nijeveen om de felbegeerde medailles tijdens de Kids Molenloop daarna kunnen alle kinderen gezellig naar de Kinderdisco. De kampleiding van DOS ’46 heeft voor de kids een geweldig feest georganiseerd waar gekke dansjes en doldwaze spellen op muziek worden gedaan. De Rabobank Streetrace begint ook om 19.00 uur met de jeugd en de Nijeveners op de mountainbikes en om 20.30 uur gaan de wedstrijdrijders en de Funklasse los tijdens dit sportieve spektakel. ’s Avonds wordt het een grote verkleedpartij op de muziek van Melrose. De Nijeveners gaan feesten als beesten!

Dinsdag bezoekt het poppentheater ‘Jinky’s Mikmak’ de peuters, de jongste basisschoolkinderen kunnen ’s middags in dorpshuis ‘De Schalle’ genieten van de Kids Magic Show. De oudste groepen hebben een vossenjacht door het dorp. Op deze laatste dag van de feestweek staat traditiegetrouw de jaarmarkt op het programma. Van 14.00 – 19.30 uur kan er volop geshopt worden. Ondernemend Nijeveen heeft dit jaar extra verrassende onderdelen toegevoegd die een bezoek aan de jaarmarkt nog leuker maakt. Er zijn verschillende pleinen ingericht met o.a. een streekmarkt, verenigingsplein en een rommelmarkt voor jong en oud. Het feest wordt afgesloten door de Perfect Showband.

De kaartverkoop voor de feestavonden is inmiddels online gestart op https://oranjeverenigingnijeveen.nl/ Vrijdagavond 10 juni en zaterdagmiddag 11 juni is de voorverkoop in Snack-Plaza Meuleplein en aan de kassa op het feestterrein zijn ook toegangskaarten te verkrijgen.

Dankzij de enthousiaste inzet van het bestuur van de Oranjevereniging Nijeveen, alle sponsoren en leden van de vereniging is het mogelijk om een feest van deze omvang te organiseren. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om de Feestweek Nijeveen mee te beleven. Welkom!

Blijf op de hoogte van al het nieuws en actualiteiten over het Nijeveense Feest op https://oranjeverenigingnijeveen.nl/

Volg Facebook: Oranjevereniging Nijeveen en Instagram Oranjevereniging Nijeveen

Foto Oranjevereniging Nijeveen