Nieuws

Nijeveen denkt na over haalbaarheid groen gas

Is groen gas een haalbare oplossing voor Nijeveen? Woensdagavond was veel belangstelling voor de informatieavond die Duurzaam Nijeveen organiseerde. ‘Het is goed om elkaar weer in een groot gezelschap te kunnen ontmoeten om met elkaar van gedachten te wisselen over deze vraag’, aldus voorzitter Harry van Dijk die de bijeenkomst opende met een korte up-date gaf over de activiteiten van Duurzaam Nijeveen en daarna het woord gaf aan Eddy Veenstra namens Rendo en Harry van der Geest, coördinator energietransitie bij N-tra.

Diverse mogelijkheden en veel ontwikkelingen. Van grote oplossingen tot kleinschalige, praktische huishoudelijke toepassingen die interessant kunnen zijn voor de Nijeveners. De aanwezigen hadden veel vragen en het bleek al snel dat groen gas een onderwerp is waar nog veel onduidelijkheid over is. Ook over wat dat voor het dorp of voor de individuele inwoner kan betekenen. De experts wisten veel van deze onduidelijkheden weg te nemen. Aan de hand van een aantal stellingen werden de 50 belangstellenden meegenomen in de materie.

Tijdens de avond is een projectgroep met inwoners, agrariërs en vertegenwoordiging van de gemeente Meppel samengesteld. Deze enthousiaste, maar ook kritische groep, gaat zich verder verdiepen in de haalbaarheid van Groen gas in Nijeveen. Rendo heeft aangegeven ondersteuning hierbij te willen bieden.

Belangstellenden die ook willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via de e-mail info@duurzaamnijeveen.nl