Nieuws

Nieuwe winkel L’Hirondelle – Beasty Bikes geopend.

‘Misschien wel de mooiste fietsenwinkel van Nederland’

Zaterdag is de nieuwe winkel van L’Hirondelle – Beasty Bikes in Meppel geopend in de Kruisstraat. De broers Oscar en Sjoerd Linde timmeren al een tijd aan de weg met hun bijzondere fietsen, en zetten met de nieuwe winkel een volgende stap op een plek die zij heel goed kennen.

De onderneming van de familie Linde begon in 2015. Ze begonnen een eigen webshop in speciale fietsen. Enkele maanden later sloten ze zich aan bij het Franse Beasty Bike. Dat bedrijf richt zich op heel bijzondere stadsfietsen. De Fransen hebben naast hun webshop ook echte winkels onder de naam l’Hirondelle.

De broers Linde doen dat in Nederland. Zij hebben de Nederlandse Beasty Bike webshop én een l’Hirondelle-winkel in.. Meppel! Dat maakt een bijzonder rijtje. Er zijn nu l’Hirondelle-winkels in Parijs, Bordeaux, Tours en Meppel.

De broers Linde hadden huurden een winkel aan het Zuideinde. Daar groeiden ze uit hun jasje. Enkele maanden terug kwam een bijzonder winkelpand aan de Kruisstraat op het pad. De fietsen-broers hapten meteen toe.

“We hebben hier veel herinneringen aan”, vertelt Oscar. “Vroeger was het een bar-dancing. We kwamen hier vaak!”. Zijn broer Sjoerd knikt. “Gaaf dat we ons bedrijf op deze plek mogen voortzetten.”

Daarvoor kreeg het pand wel een grote make-over. Er kwam een plafond in de hoge ruimte, de achterkamer is verbouwd tot fietsenwerkplaats. “Misschien wel de mooiste fietsenwinkel van Nederland”, vervolgt Oscar. “En dat was ook de bedoeling. We verkopen heel bijzondere fietsen. Mensen kopen deze fietsen om het ontwerp, dus daar hoort ook een goede winkeluitstraling bij.”

“En mensen komen uit het hele land voor onze fietsen naar Meppel”, vervolgt Sjoerd. “Daarom moet zo’n pand ook beleving uitstralen.”

Zaterdag was de feestelijke opening. Geïnteresseerden zijn welkom op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag.

Foto Arjan TIen