Regio

Nieuwe wildernis wandelroute Drents-Friese Wold

In het Drents-Friese Wold heeft Staatsbosbeheer op 9 april een nieuwe wandelroute feestelijk geopend; de Tilgrupvallei. Deze avontuurlijke route kent een echte wildernisbeleving en gaat onder andere langs de Tilgrup. Een groep betrokkenen, waaronder omwonenden, en partners betraden de route als eerste.

Door de route met rode pictogrammen vanaf camping Hoeve aan de Weg te volgen, wandelt men over slingerende smalle paadjes langs diverse bossen en open terreinen. ‘Onderweg zijn er diverse spannende doorkijkjes en zijn er plankenpaden over water en overstapjes over omgevallen bomen te vinden’, vertelt Lysander van Oossanen, boswachter bij Staatsbosbeheer. ‘Deze onderdelen zorgen ervoor dat het, zeker ook voor kinderen, een mooie uitdagende route is, zoals je niet op veel andere plekken vindt!’

‘Staatsbosbeheer nodigt iedereen uit om deze of één van de andere (nieuwe) routes te gaan beleven. Want samen met het afronden van het wandelnetwerk en de ontwikkeling van de ommetjes rond Diever, zijn er veel nieuwe routes te ontdekken. Het prachtige frisse groen, de bloesem, het gezang van de vogels en het heerlijke zonnetje die zich gelukkig steeds meer laat zien, nodigt nog meer uit er lekker op uit te trekken in de natuur’, besluit van Oossanen.

Tekst Staatsbosbeheer/ foto Lysander van Oossanen