Nieuwe thee- en koffiewinkel in Meppel: BonneBella

In de Grote Akkerstraat 32 zijn de deuren opengegaan van thee- en koffiewinkel BonneBella. De winkel is de officiële dealer van Jura in Drenthe, maar verkoopt nog meer merken als Catunambú, Mocca d’Or en de koffie van Frans de Grebber. Eigenaren Henry en Monique Okken uit Hollandscheveld heten je van harte welkom: “We verkopen van losse thee tot koffiemachines en van speciale koffie tot een groot vers assortiment koffiebonen. Waar je maar behoefte aan hebt.”

BonneBella is een webshop met een winkel in Hoogeveen. Daar is het boontje gepland voor de twee om in Meppel een zaak te openen. Ze zijn er vaste gast. “We kregen de vraag of we er interesse in hadden”, zegt Monique. “Daar hebben we ja op gezegd. En nu zijn we hier geopend”, kijkt ze om haar heen. “Het was al wel een langgekoesterde droom om een zaak te beginnen”, zegt Henry. Hij heeft de nodige horeca-ervaring. Vroeger werkte hij als kok in hotel Wesseling in Dwingeloo.

En waar die liefde voor koffie vandaan komt. “In de eerste jaren van ons huwelijk kwamen we al vaak in een koffiewinkel. Dat vonden we geweldig om ook een keer te gaan doen. Het is er toen niet van gekomen. En nu kwam dit ineens op ons bordje. Dan komt die droom weer naar boven.”

Tekst/foto Stefan Klomp