Regio

Nieuwe NL-Alert app

Vanaf nu is de nieuwe NL-Alert app gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store. De app is speciaal ontwikkeld voor mensen met een auditieve of visuele beperking en mensen die vaak dicht bij de Nederlandse grens zijn. In januari start het Ministerie van Justitie en Veiligheid een campagne om de NL-Alert app bij hen onder de aandacht te brengen.

NL-Alert moet duidelijk zijn voor iedereen. Ook als je een visuele of auditieve beperking hebt. De app biedt en ondersteunt toegankelijkheidsfuncties op je mobiele telefoon die hierbij helpen. Als je slechtziend bent, kan je inzoomen in de app, het contrast vergroten of de app in donkere modus bekijken. Ook ondersteunt de app de tekst-naar-spraak functie op je mobiele telefoon. Als je slechthorend of doof bent, ondersteunt de NL-Alert app ook de instelling op je telefoon om lichtflitsen te krijgen bij een melding. De NL-Alerts kan je zeven dagen terugvinden in de app. De app is uitgebreid getest samen met mensen met een visuele of auditieve beperking.

Als je dicht bij de grens bent en je mobiele telefoon heeft verbinding met een buitenlandse zendmast, ontvang je geen NL-Alert. Met de NL-Alert app ontvangen Nederlanders die vaak dicht bij de grens zijn, altijd een NL-Alert bij een noodsituatie.

Tekst en foto NL-Alert