Nieuwbouw Reestdal Revalidatie in Meppel opgeleverd

Op1 december jl. leverde bouwconsortium TDE de nieuwbouw van Reestdal Revalidatie in Meppel op aan Zorggroep Noorderboog. Het nieuwe revalidatiecentrum is gerealiseerd in een bouwtijd van anderhalf jaar. Nu het gebouw is opgeleverd, kan het ingericht worden. Naar verwachting wordt de nieuwbouw in maart 2022 in gebruik genomen.

Noorderboog ontwikkelde het gebouw in eigendom en in afstemming met Isala en Revalidatie Friesland. Het nieuwe revalidatiecentrum is naast het nieuwe all-electric ziekenhuis van Isala Meppel gerealiseerd. Het centrum voor revalidatie omvat 5337 m2 en biedt plaats aan 64 bedden voor de geriatrische revalidatiezorg, ruimte voor dagbehandeling en voorzieningen voor eerstelijns behandeling. Madelon Baan, manager van Reestdal Revalidatie is blij met de oplevering van het pand. “Er is al veel gesproken over het nieuwe gebouw. Medewerkers zijn erg benieuwd naar hun nieuwe werkplek en gaan hier binnenkort een kijkje nemen. Ze zullen verrast zijn door de frisse uitstraling en de moderne werkomgeving met nieuwe zorgtechnologie.” Het nieuwe gebouw voor Noorderboog is ontworpen door Vakwerk Architecten samen met ingenieursbureau Deerns. De groene omgeving was de inspiratiebron voor het duurzame ontwerp.

De bouw van het nieuwe gasloze ziekenhuis voor Isala Meppel startte gelijktijdig met de bouw van het revalidatiecentrum voor Noorderboog. Ook het nieuwe ziekenhuis nadert de voltooiing, naar verwachting wordt Isala Meppel 15 december opgeleverd.

Foto: Pedro Sluiter Foto