Cultuur

Nieuw seizoen Taal an Taofel van start

Al meer dan 25 jaar is de combinatie van Drentse literatuur & muziek en eten geliefd. In het nieuwe seizoen kan het publiek op acht zondagen naar Taal an Taofel in Dwingeloo en Noord-Sleen. Op acht zondagen in de winter kan het publiek luisteren naar schrijvers die voordragen in hun streektaal. Ook is er altijd muziek en een pauze met warm eten. Taal an Taofel begint steeds om 11.00 uur en eindigt om 14.00 uur. De entree bedraagt € 20,-. Dit is inclusief koffie/thee en een warme maaltijd.

Taal an Taofel kent twee vaste locaties: Grand Café De Brink in Dwingeloo en Restaurant-Zalencentrum Wielens in Noord-Sleen. Op zondag 16 oktober is de aftrap in Dwingeloo. Het publiek kan luisteren naar poëzie en verhalen in de streektaal van Henk Huinink en Cathrien Thalen. De muziek komt van Harold Habing. Op 23 oktober kan het publiek naar Noord-Slien. Dan kan geluisterd worden naar poëzie en verhalen van Eddie Zinnemers en Hennie Kuijer. De muziek komt van Groninger Fries Wolma.

In Dwingeloo is Taal an Taofel op 16 oktober, 13 november, 5 februari (2023) en 12 maart (2023). Reserveren kan via ans.klok@ziggo.nl of j.oosting01@home.nl. In Noord-Sleen is Taal an Taofel op 23 oktober, 27 november, 26 februari (2023) en 26 maart (2023). Reserveren kan via mail: reina.zwiers@planet.nl