Regio

Nieuw corona-proof gezinsuitje in de Koloniën van Weldadigheid

Een extra week kerstvakantie deze winter. Voor veel (groot)ouders best een uitdaging om de kinderen drie weken lang te vermaken. In de Koloniën van Weldadigheid hebben een aantal ondernemers en organisaties de handen ineengeslagen en bieden vanaf 2e Kerstdag een autopuzzelrit aan. ‘Johannes Op Autoavontuur’ is een actieve en leerzame manier om kennis te maken met het unieke gebied dat deze zomer is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

De 50 kilometer lange route gaat door drie provincies en start in Doldersum of De Blesse en via het Doldersummerveld en De Eese komt men onder andere door Willemsoord, Frederiksoord, Wilhelminaoord en Noordwolde. Onderweg zijn er op verschillende locaties spelletjes en puzzels. Zo wordt er een stop gemaakt bij Hoeve De Werkhorst, Noordwolde is een belangrijke stopplaats en het Kolonieschooltje in Frederiksoord mag niet ontbreken.

De autopuzzelrit kan de gehele verdere kerstvakantie gereden worden. Reserveren is noodzakelijk en er wordt per auto een bijdrage gevraagd. Bij de start bij Grenzeloos in Doldersum en Pieter Poot in De Blesse staat de koffie, thee en ranja klaar en eventueel kan een lunch- of borrelbox bijgeboekt worden. Reserveren kan via www.opautoavontuur.nl. Hier is ook meer informatie te vinden.

Foto Tineke Knorren