Nieuws

Nierstichting in Meppel collecte met OR code

In de week van 19 t/m 25 september is de jaarlijkse collecteweek van de Nierstichting. In Meppel gebeurt de collecte uitsluitend via de QR-code. De collectant heeft geen collectebus bij zich, maar de donatie gebeurt via het scannen van de QR-code met de telefoon. Alle donaties dragen bij aan genezing van nierziekten. Zodat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen.

Kinderen willen meedoen
Tom Oostrom, directeur Nierstichting: ‘Kinderen met een nierziekte hebben weinig energie, mogen niet eten wat ze lekker vinden, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Maar ze geven niet op. Daarom zijn ze voor ons jonge helden. Voor hen willen we er zijn. Nu en later.’

Collectevrijwilligers maken het verschil voor nierpatiënten
De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Arie Dik, Regiomanager van de Nierstichting. Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met de inzet van onze collectanten en de steun van donateurs.” Help ook mee. Geef aan de collectant of doneer via https://nierstichting.nl/.

Aanmelden als collectant of wijkcoördinator
Aan de Nierstichting zijn inmiddels ruim 40.000 collectevrijwilligers verbonden. Toch worden nog niet alle huishoudens in Meppel bereikt. Ook u kunt helpen als collectant tijdens de collecte met twee uur van uw tijd. En met uw inzet echt verschil maken. Niet alleen voor jonge helden, maar voor alle nierpatiënten. Aanmelden kan via www.nierstichting.nl/2uur.

Foto Nierstichting