Nieuws

Natuurlijk Actief cursisten ontvangen certificaat

Op donderdag 12 oktober 2023 was alweer de laatste cursusdag Natuurlijk Actief. Medewerkers van Zorggroep Noorderboog werden geschoold om Natuurlijk Actief toe te passen tijdens hun werkzaamheden. Na afloop ontvingen zij een certificaat.

Natuurlijk Actief draagt bij aan een actieve en gezonde leefstijl van senioren en is gericht op verbetering van de gehele conditie. Doordat Natuurlijk Actief zich richt op veelzijdig bewegen is het een goede aanvulling op fietsen en wandelen.

Medewerkers die Natuurlijk Actief activiteiten gaan uitvoeren, leren in de workshop bewust aandacht te besteden aan buiten bewegen met senioren, vanuit een creatieve en op de leeftijd en de mogelijkheden van de doelgroep afgestemde invalshoek.

Natuurlijk Actief kan gebruikt worden door iedereen die werkt met senioren en een bijdrage wil leveren aan het stimuleren van bewegen in de natuur. Buiten in beweging zijn is een leuke, gezonde en uitdagende activiteit. Door de activiteiten van Natuurlijk Actief voor senioren te gebruiken leer je beweegactiviteiten op maat te ontwikkelen, passend bij de wensen van deze doelgroep en bij de mogelijkheden van de senioren en de natuur.

De cursus Natuurlijk Actief werd gegeven door Meppel Actief en is gefinancierd vanuit het Lokaal Sportakkoord Meppel.

Voor meer informatie over Meppel Actief verwijzen wij je door naar onze website www.meppelactief.nl

Tekst en foto Meppel Actief