Nieuws

Nationale Kraanwaterdag: stilstaan bij gezonde dorstlesser

Deze week was het Nationale Kraanwaterdag. Meppel Actief organiseerde een sportieve activiteit om de Openbare Waterpunten in Meppel onder de aandacht te brengen. Bewoners konden bij 3 waterpunten in de stad een beweegopdracht doen. Ze kregen na afloop een bidon van Meppel Actief. Het ging ditmaal om de watertappunten bij het Stadhuis, op het Kerkplein en op het Troelstraplein.

Je drinkt dagelijks water. Als het goed is dagelijks zeker 1,5 liter (dat is ca 8 glazen) en als je veel beweegt dan heb je meer water nodig. Immers je verliest dan ook meer vocht. Maar weten we eigenlijk wel wat er allemaal bij komt kijken voordat wij in Nederland ons glaasje water uit de kraan kunnen halen? Nederland behoort tot de landen waar deze prima dorstlesser gewoon van hoge kwaliteit uit de kraan komt.

Water is leven. Meer dan de helft van je lichaam bestaat uit water. Door te ademen, plassen en te zweten verlies je ook weer een deel daarvan. Daarom is het belangrijk om dat water weer aan te vullen. Om je gewrichten soepel te houden heb je ook water nodig. Water bevat ook mineralen die belangrijk zijn voor de groei.

Datzelfde water helpt ook afvalstoffen uit je lichaam af te voeren. Dus helpt water voor een goed stofwisseling. Water helpt ook je lichaamstemperatuur op peil houden. Drink je te weinig op een dag dan kan je hoofdpijn krijgen, concentratieproblemen, droge mond en zelfs duizelig worden. Water bevat geen calorie├źn.

Foto Kylian Mol