Nachtwandelen voor vluchtelingen

In Meppel en Ruinerwold organiseren CSG Dingstede, de Bartholomeus Kerk, de St. Stephanuskerk en Nieuwe Oecumenische Gemeente Meppel een nachtwandeling voor vluchtelingen. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor alle mensen die op de vlucht zijn. Wereldwijd zijn dit meer dan 100 miljoen mensen. Door met elkaar in de nacht te lopen vindt meer bewustwording rond opvang van en toekomst voor al deze ontheemde mensen plaats.

In de nacht van de vluchteling, van zaterdag 17 op zondag 18 juni 2023, kan er tussen 22.00 uur en 23.00 uur gestart worden vanaf de St. Stephanuskerk, Commissaris de Vos van Steenwijklaan 30 in Meppel en vanaf de Bartholomeus kerk op Blijdenstein, Blijdenstein 3 in Ruinerwold. Wie wil, kan zich voor de wandeling laten sponsoren. Het bijeengebrachte geld wordt op giro 999 van de Stichting Vluchteling voor hulp aan mensen wereldwijd gestort of komt op de rekening van de Stichting Vrolijkheid die kunstzinnige en creatieve activiteiten in AZC’s verzorgt, met name voor kinderen.

Film The Swimmers
Voorafgaand aan deze nachtwandeling is op dinsdag 13 juni om 19.30 uur de film The Swimmers te zien. Deze wordt getoond in CSG Dingstede, Gerard Doustraat 13 in Meppel. Dankzij hun moed en zwemtalent brengen twee nog jonge zussen de reis van het door oorlog verscheurde Syrië tot aan de Olympische Spelen in Rio tot een goed einde. De entree is gratis. Wie wil, kan de eerder genoemde doelen steunen.

Aanmelden
Doe je mee? Doet u mee? Als individu? Als (jeugd)groep? Aanmelden voor beide activiteiten loopt via www.nachtwandelen.nl. Daar staat ook meer informatie over het nachtwandelen. Aanmelden voor het wandelen, kan tot woensdag 14 juni; aanmelden voor de film tot maandag 12 juni.

Tekst aangeleverd/ foto Jelle Hofenk (foto 2022)