Kerk

Nachtwandelen succesvol verlopen

20 juni was de Dag van de vluchteling en rond deze dag vindt er jaarlijks een sponsorloop plaats onder de naam Nacht van de Vluchteling. In Meppel organiseerden CSG Dingstede en de diaconie van Nieuwe Oecumenische Gemeente Meppel een variant op deze wandeling: nachtwandelen voor vluchtelingen. Met deze actie is van zaterdag 18 op zondag 19 juni aandacht gevraagd voor alle mensen die op de vlucht zijn. Wereldwijd zijn dat er op dit moment bijna 60 miljoen.

Door met elkaar te lopen is er bijgedragen in de bewustwording rond opvang en toekomst voor al deze ontheemde mensen. Deelnemers konden zich laten sponsoren. Het bijeengebrachte geld werd op giro 555 voor hulp aan mensen in Oekraïne gestort of kwam op de rekening van de Stichting Vrolijkheid die kunstzinnige en creatieve activiteiten verzorgt in AZC’s.

Om 23.00 uur startten vanuit het wijkcentrum De Boerhoorn in Meppel 25 deelnemers aan een 10 kilometer lange tocht richting Ruinerwold. Via het Ringpark en fietspaden langs Engelgaarde en de Wold Aa kwamen de wandelaars aan in de kerk van Blijdenstein waar ze hartelijk werden ontvangen. In de sfeervol verlichte kerk met pianospel vielen de soep en de broodjes goed in de smaak. Via de Oosterboerseweg ging het daarna weer richting Meppel.

De deelnemers waren positief over de goed georganiseerde wandeling voor vluchtelingen die ze voor herhaling vatbaar vinden. Opvallend is ook dat bij de organisatie van dit evenement geen kosten aan de strijkstok zijn blijven hangen. Dank gaat dan ook uit naar het wijkcentrum De Boerhoorn, de kerk in Blijdenstein en bakker Steenbergen.

Foto Jelle Hofenk (screenshot video)