Nieuws

Nabestaande na zelfdoding houdt zaterdag 29 okt koffie-ochtend

Zaterdag 29 oktober a.s. organiseert Stichting Nabestaan na Zelfdoding een inloop koffieochtend in Meppel Inn Leonard Springerlaan 14, 7941 GW Meppel. Een dierbare verliezen door zelfdoding, geeft veel vragen en er ontstaan veel verwarrende emoties. De nabestaande raakt verstrikt in het “waarom” en in gevoelens van onbegrip, schuld, boosheid en verlatenheid. Het is niet te bevatten voor wie achterblijft. Er was geen afscheid…..en jij moet verder met je leven. Maar hoe?

Stichting Nabestaan Na Zelfdoding Drenthe organiseert voor nabestaanden lotgenotengroepen zoals de koffie-ochtend in de Meppel-In op zaterdag a.s. en individuele gesprekken. Ook bemiddelt zij in onderlinge individuele contacten. Aan gesprekken en deelname aan de groep zijn geen kosten verbonden. Meer informatie https://snnzd.nl/

Historie
De goede ervaringen die de deelnemers hadden opgedaan met lotgenotencontact waren voor hen de aanleiding om de werkgroep ‘Nabestaan Na Zelfdoding Drenthe’ op te richten. In 1993 is in Assen dan ook de eerste Drentse lotgenotengroep gestart met steun van het Diocesaan Pastoraal Centrum van het bisdom Groningen. In 2003 is de werkgroep een onafhankelijke stichting geworden en heeft goede contacten met andere hulpverlenende instanties.

Stichting Nabestaan Na Zelfdoding Drenthe bestaat uit vrijwilligers die zelf een dierbare hebben verloren door zelfdoding. Hierin ligt onze verbondenheid met elkaar en met de Stichting. Het werk van de Stichting is gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en wordt ondersteund door scholing.

RTV Meppel/ Foto Stichting Nabestaande na zelfdoding