Sport

Mooi resultaat twee jonge zwemmers van MZ&PC op NK

In Leiden zijn afgelopen weekend de Speedo Jaargangenwedstrijden korte baan (25 meter) gezwommen, dit zijn de (officieuze) Nederlandse Kampioenschappen voor zwemmers tussen de acht en twaalf jaar. Twee jonge zwemmers van MZ&PC de Reest, Lisa Slijkhuis en Jip Westendorp (beiden geboren in 2014) wisten zich te plaatsen voor deelname aan deze jaargangenwedstrijden. Zaterdag 24 februari mocht Jip starten op de 100 meter rugslag en 100 meter vrije slag; Lisa op de 100 meter rugslag en 50 meter vlinderslag.

Onder begeleiding van hun trainer-coach Robin Wolbers zetten ze resultaten neer om trots op te zijn! In het zware veld van de beste zwemmers van Nederland tot 12 jaar werd Jip Westendorp 13e op 100 meter rugslag met een verbetering van zijn PR! Op 100 meter vrije slag behaalde hij een 19e plaats. Lisa Slijkhuis haalde de 23e plaats op haar beide afstanden. Toppers!

Naast  de zwemwedstrijden, met veel spanning omgeven, maakte ook het inzwemmen, de opkomst en de muziek (afgestemd op de leeftijd van de deelnemers), het grote deelnemersveld en de zeer druk bezette tribunes veel indruk op Lisa en Jip. Mooie ervaringen voor deze twee jonge zwemmers! Er wordt door de zwemmers en trainer teruggekeken op een zeer geslaagde wedstrijd en de inzet en aandacht is nu voor plaatsing voor de Jaargangwedstrijden op de lange baan (50 meter) in juni  in Dordrecht.

Tekst/foto: MZ&PC