Ondernemend

Minder betalen voor internet en tv in Meppel? Dat kan!

Commerciële partnerbijdrage

Veel Nederlanders betalen onnodig te veel voor internet en televisie. Dat komt omdat men vaak het abonnement na de vaste contractperiode door laat lopen bij dezelfde aanbieder. ‘Zonde’, zo vindt vergelijker ProviderCheck.nl. ‘Door over te stappen naar een andere aanbieder kan men flinke welkomstkorting pakken.’ Een kleine moeite voor een grote besparing? Maak zelf de rekensom op uw adres in Meppel!

Abonnementen vergelijken
Providers zijn er niet vies van om een flinke welkomstkorting aan te bieden wanneer u nieuwe klant bij hen wordt. Korting die daarbij oploopt tot wel €25 per maand is eerder regel dan uitzondering. Korting wordt al geboden bij de afname van alleen internet, maar bij de combinatie met tv en eventueel bellen loopt die nog hoger op. Het is niet nodig om alle aanbieders af te struinen, want middels een snelle postcode check is tv en internet vergelijken een fluitje van een cent. Binnen een minuutje spot u de beste deal op uw adres.

Gratis installatie en overstapservice
Dat overstappen schrikt veel mensen af. Men denkt dat het een flink gedoe is. Toegegeven, natuurlijk kost dat wat tijd. Maar voor veel gezinnen is die besparing de tijd het zeker wel waard. Een gedoe is het echter niet. Providers bieden vaak gratis installatie en daarnaast helpen ze u verder op weg met de overstapservice. Door de gegevens door te geven zegt de nieuwe provider het huidige abonnement op en zorgt ervoor dat de nieuwe activatie daar goed op aansluit. Zo zit men normaliter geen dag zonder internet.

Gratis presentjes inbegrepen
Naast korting hebben providers nog meer in petto voor overstappers. Zo bieden ze cadeaus aan, waaronder een gratis smartphone, smartwatch of smart tv. Ook gratis abonnementen op streamingsdiensten kenmerken het aanbod. Denk aan Netflix, Videoland, Viaplay en Canal+ Films & Series. Ook kan er korting verkregen worden op het smartphone abonnement bij dezelfde (of gekoppelde) aanbieder. Het aanbod is wisselend en verschilt per provider, dus check zelf de huidige acties om te zien welke deal voor u het beste uitkomt onder de streep.

Sneller internet in Meppel
Door de welkomstkorting kan het zomaar zijn dat gezinnen minder gaan betalen voor een sneller abonnement. Dat komt vooral van pas voor huishoudens die intensief gebruik maken van internet. Door een grotere belasting van het netwerk, bijvoorbeeld door streamen, videobellen, e-mailen en het gebruik van smart apparaten, kan de snelheid per apparaat namelijk afnemen. U kunt tevens door de postcode check direct zien of een glasvezel abonnement mogelijk is op uw adres.

Glasvezel ook voor bedrijven
Waarom kiezen voor glasvezel? Bij dit razendsnelle internet zijn upload- en downloadsnelheid altijd gelijk en super stabiel. Ideaal voor ieder huishouden dat veel (en gelijktijdig) gebruik maakt van internet. Ook bedrijven kunnen overigens genieten van glasvezel in Meppel. Zo werd het netwerk al gerealiseerd op bedrijventerrein Noord en ook in andere (buiten)gebieden van Meppel.

Overstappen is voordeel pakken
Of het nu om een particuliere of zakelijke (glasvezel)verbinding gaat, iedereen doet er goed aan om na het overstappen de nieuwe afloopdatum van het vaste contract alvast in de agenda te zetten. Grote kans dat het na die tijd opnieuw financieel voordeel biedt om naar een andere provider te gaan. Dat is immers de marktwerking zoals die op dit moment is. Niet trouw zijn aan de huidige aanbieder en overstappen? Dat is dus korting pakken!