Nieuws

Milieu Centraal helpt vrouwen om bewust minder kleding te kopen

Vandaag lanceert voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal een online training die vrouwen uit Drenthe helpt om bewust minder kleding te kopen. In Nederland komen er jaarlijks bijna 1 miljard kledingstukken op de markt. Als alle inwoners van Nederland 6 kledingstukken per jaar minder zouden kopen, scheelt dat net zoveel CO2-uitstoot als 85.000 rondjes met de auto om de wereld rijden. 

Uit de gedragsmonitor Duurzaam Leven van Milieu Centraal (4.017 respondenten) en recent verdiepend onderzoek van Motivaction (1.050 respondenten) naar minder kleding kopen, blijkt dat bijna twee derde van de Nederlanders vanaf 18 jaar weet dat het beter is voor het milieu om minder kleding te kopen. Echter, slechts één op de drie mensen (33%) geeft aan al bewust minder kleding te kopen. 

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen de meeste kleding kopen. Daarom start Milieu Centraal vandaag een campagne om vrouwen die zich bewust zijn van de impact, ook daadwerkelijk minder kleding te laten kopen. Met de online (gratis) training Mijn Stijl iD ontdekken vrouwen hoe ze bewust kunnen kiezen voor kleding die past bij hun identiteit en hoe ze met creativiteit de verleidingen van de marketing kunnen weerstaan. Ook leren de deelnemers om creatief te combineren met kleding die al in de kast hangt, miskopen te voorkomen en te kiezen voor duurzame materialen. Voor meer informatie en de online training zie: www.mijnstijlid.nl

Tekst/foto © Milieu Centraal (Milieu Centraal gaat vrouwen helpen om bewust minder kleding te kopen)