Nieuws

Mevr v Dijk Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw is in 1943 gestart met “vrijwilligerswerk” tijdens de tweede wereldoorlog. Ze zat in het verzet en heeft in deze jaren verschillende werkzaamhedhen uitgevoerd zoals assisteren bij het onderduiken van engelse piloten en verzets- strijders en het verzorgen en verplaatsen van deze mensen.

Ook hield ze het bevolkingrsregister van het dorp Wanneperveen verborgen en verspreidde ze als meisjeskoerier bonkaarten door het land.

Ze heeft haar ervaringen vastgelegd in onder andere portretten van Jan Roelof Kooiker. Deze zijn te lezen via de link www.kampwesterbork.nl. Al haar ervaringen zijn door de Historische Vereniging Nijeveen vastgelegd. Dit wordt nog deels gebruikt tijdens schoollessen en bijeenkomsten.

Van 1947 tot 2003 was mevrouw Van Dijk – Kooiker lid van de Christelijke zangvereniging T.O.G. Kolderveen-Nijeveen. Ze zat van 1990 tot 1996 in het bestuur en was ze medeorganisator van de jaarlijkse Braderie in het dorp Nijeveen.

Van 1946 tot 1995 was mevrouw actief voor de Geformeerde Kerk Nijeveen en was een aantal jaren secretaris van de meisjesvereniging van de kerk. Ze was contactdame en maakte deel uit van een wijkteam en heeft gemeenteleden bezocht.

Mevrouw Van Dijk was van 1965 tot 1975 actief voor basisschool De Wel in het dorp Nijeveen. Mevrouw was onder andere brei- en handwerkjuf, was leesmoeder, assisteerde bij schoolreisjes en deed de was voor de kleuterafdeling.

Van 1976 tot 1980 was ze vrijwilligster bij de stichtihg Domijn Kinderopvang als bestuurslid.

Van 1984 tot 1987 is mevrouw Van Dijk actief geweest voor de Nijeveense Christelijke Vrouwen als bestuurslid en penningmeester.

Van 1995 tot 2005 was ze vrijwilligster bij de voetbal vereniging SVN’69. Tot slot is mevrouw is sinds 1982 vrijwilligster bij de stichting Noorderboog. Ze brengt koffie en thee rond en assisteert bij diverse activiteiten waaronder bingo en sjoelen. Ook helpt ze het personeel bij het verzorgen van de bewoners. Mevrouw verzorgd de bloemen en helpt bij het versieren en decoreren van de gezelschapsruimte en de gangen.

Foto Sander Konstapel