Natuur

Met Permacultuur aan de slag in Voedselbos Meppel

Ook dit jaar doet Permacultuur Meppel mee met de Landelijke Natuurwerkdag. Op zaterdag 5 november gaan ze in het eetbaar Noorderpark aan het werk. Ze kunnen extra handen gebruiken.

Ze willen de bosrand wat opschonen en van het snoeihout een takkenril maken waar allerlei kleinere dieren een verstopplek kunnen vinden. En zoals elk jaar kijken ze of de nestkastjes die er hangen schoongemaakt moeten worden.

Trek stevige schoenen of laarzen aan en warme kleren want we werken in vochtig grasland. Voor gereedschap wordt gezorgd. Alsmede ook voor je natje en droogje. Je kunt je opgeven op www.natuurwerkdag.nl

Datum: zaterdag 5 november 2022.Tijd: 09:30 uur – 13:00 uur. Verzamelplek: Verzamelen bij het gebouw van Jeugdland in Speeltuin Noorderpark eind van de Piersonstraat. De natuurklus zelf vindt plaats naast Jeugdland, in het Noorderpark.

Eetbaar Noorderpark
Het eetbaar Noorderpark is 4 jaar geleden aangeplant. Het is een voedselbosrand in de groei. Een voedselbosrand wil zeggen dat er fruitbomen zoals appel-, kersen-, pruimen- en perenbomen staan maar ook bessenstruiken en notenbomen. Door natuurlijk beheer wordt dit gebied interessanter voor diverse planten en insecten. Dit stukje natuur ligt in het Noorderpark, naast speeltuin Jeugdland.

RTV Meppel/ Foto Ebel Zanstra (aanleg voedselbos)