Nieuws

Meppelvoorelkaar deelt gratis ‘zomerdoe(goed)boek’ uit

Meppel. Om de vakantietijd goed te beginnen, deelt vrijwilligersplatform Meppelvoorelkaar gratis online zomerboeken uit. Inwoners van de gemeente Meppel gaan hiermee hun gelukkigste zomer ooit tegemoet. “Het zomerboek staat vol met activiteiten, verhalen, spelletjes en recepten waarmee je deze zomer in een uurtje het verschil maakt. Voor een ander én jezelf, want onderzoek wijst uit dat helpen je pas echt gelukkig maakt”.
Zon, zee, zonder bezoek

Tijdens de zomermaanden zien vrijwilligersorganisaties het aantal aanmeldingen en uurtjes inzet van vrijwilligers altijd dalen, vertelt Lianne Dolstra van Meppelvoorelkaar. ”Logisch natuurlijk, als de zon dan eindelijk schijnt wil je liever daar van genieten. Maar het aantal mensen dat zich eenzaam voelt neemt toe. We zagen dat soort hulpvragen met zo’n 30% stijgen afgelopen kwartaal. En zo’n hulpvraag gaat niet op vakantie tijdens de zomer. Daarom bedachten we een leuke manier om mensen te inspireren om deze zomer iets goeds te doen voor een ander: het zomerdoe(goed)boek”.

Impact in een uurtje
“In het zomerboek vind je allerlei dingen waarmee je het verschil maakt in een uurtje: lekkere recepten om te delen, impact activiteiten om te doen, inspirerende verhalen en puzzels om samen te maken. Ga bijvoorbeeld watermonsters vangen met je kids, doe een buurt clean-up challenge of maak de oudere buurvrouw blij met een tekening”.

Voor iedereen
Deelnemers van het platform Meppelvoorelkaar maar ook inwoners van de gemeente Meppel kunnen het boek gratis downloaden (https://www.meppelvoorelkaar.nl/zomer-doe-goed-boek ). Het Servicepunt Vrijwilligerswerk is zelf deze zomer op vakantie van 8 augustus tot 28 augustus maar www.meppelvoorelkaar.nl is deze zomer 24/7 bereikbaar.

Samen doen
Samen het verschil maken is ook nóg leuker. In het zomer-doe-goed-boek vind je daarom ook een heleboel activiteiten die je samen kunt doen. Dus trommel je vrienden, familie, gezin of zélfs je collega’s op voor een uurtje impact maken in de zon.

Meppelvoorelkaar is hét online vrijwilligersplatform van gemeente Meppel. Ons platform wordt vaak bezocht door iedereen die iets wil betekenen of zelf vrijwillige hulp kan gebruiken. Een boodschapje voor de buurman met gebroken been, vrijwilligerswerk bij een maatschappelijke organisatie in de buurt of een kerstkaartje schrijven voor eenzame ouderen: je vindt altijd iets wat bij je past in de 70 actuele doing good activiteiten en hulpvragen. Voor meer informatie: www.Meppelvoorelkaar.nl

Foto Meppel voor Elkaar