Nieuws

Meppelers houden van opruimen

Het succesvolle Drentse opslagbedrijf Storage Share breidt opnieuw uit in Meppel. De vierde vestiging in Meppel is uitgebreid met tachtig extra opslagunits. “Meppelers houden opruimen”, is de conclusie van Julian Doorten, mede-oprichter van Storage Share.

Een jaar geleden opende Storage Share haar vestiging aan de Industrieweg 11 in Meppel. Binnen een half jaar waren alle 74 opslagunits verhuurd. Besloten werd de bovenverdieping ook in gebruik te nemen. Dat had enige voeten in de aarde, maar de tachtig extra units zijn nu klaar voor gebruik. Opmerkelijk: de uitbreiding vindt plaats bij de vierde vestiging in Meppel.

Coronacrisis: babyboom en opruimen
Storage Share, het succesvolle opslagbedrijf van de jonge Drentse ondernemers Julian Doorten (31, Tiendeveen) en Niels van Eck (31, Pesse) telt bijna zestig locaties. De locaties liggen verspreid door heel Nederland. Buiten Meppel telt geen andere plaats vier vestigingen. “Onze opslagunits worden voornamelijk verhuurd aan particulieren die op zoek zijn naar een tijdelijke plaats voor inboedels vanwege een verhuizing, verbouwing of ruimtegebrek thuis”, vertelt Doorten. “Daarnaast zien we ook dat veel ZZP’ers met gereedschap of ondernemers ruimtes huren.”

Door de coronacrisis zijn mensen meer thuis dan anders. “Dat heeft niet alleen een babyboom veroorzaakt, maar mensen zijn ook meer gaan opruimen. Misschien houden Meppelers wel meer dan gemiddeld van opruimen”, probeert Doorten een verklaring voor het succes in Meppel te zoeken. Storage Share heeft in Meppel locaties aan de Steenwijkerstraatweg, Schoolstraat, Parallelweg/Kratonstraat en Industrieweg.

Duurzaamheid belangrijk
Door bestaand vastgoed om te bouwen tot opslagruimten is huren bij Storage Share goedkoper èn wordt een bijdrage geleverd aan duurzaamheid. “Voor onze huurders weegt het aspect duurzaamheid ook steeds zwaarder”, vertelt Doorten.
Storage Share maakt enerzijds gebruik van kantoren die langdurig leeg staan vanwege de locatie of het voorzieningenniveau. Anderzijds worden bedrijfsruimtes compleet verbouwd en voor de lange termijn ingezet voor de opslag van inboedels en bedrijfsvoorraden.

“Op deze wijze leveren we een bijdrage aan de betekeniseconomie. We maken leegstaand vastgoed weer rendabel en voorkomen sloop en de daarmee samenhangende afvalstroom.”

Foto Stefan Klomp