Nieuws

Meppeler Sunsprinters strijden op Young Solar Challenge

Dit jaar bestaat het team van CSG Dingstede uit Ivar, Jeroen, Koen, Marit, Nikki, Thijs, Thomas, Tirza en Tristan uit havo en vwo 4. Zij gaan strijden tijdens het laatste weekend van de Young Solar Challenge die voor het eerst zaterdag a.s. tijdens het Grachtenfestival gehouden wordt in Meppel. Zij staan dit jaar voor de uitdaging om met hun solarboot, varend op zonne-energie de snelste tijd te behalen op drie verschillende onderdelen. Een time trail, slalom en een sprint staan op het programma.

De Young Solar Challenge is een fantastisch project voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar. Het doel is om meer jongeren enthousiast te maken voor techniek en dit doen ze op een leuke en interactieve manier door zelf een zonneboot te bouwen. Op deze manier komen ze niet alleen in contact met techniek, maar ook nog eens met innovatie en duurzaamheid. Bovendien spelen onder andere teamwork, tactiek, communicatie, begroten en sponsoring ook een belangrijke rol.

Dank gaat uit naar de hoofd sponsoren van de solarboot Sunsprinters: Scania Production Meppel en Stotijn notariaat. De kleding is gesponsord door Drukkerij Kleen. Zaterdag 10 juni , tijdens Grachtenfestival Meppel, wordt er gestreden door 35 teams vanuit het hele land in de Buitenhaven van Meppel (Prins Hendrikkade).

CSG Dingstede/ Maryola Dijksman