Nieuws

Meppeler jeugd viert bevrijding Meppel 78 jaar terug

Op 13 april 1945 trokken de Canadezen Meppel binnen en bevrijdden onze stad van de Duitse bezetters. Donderdag 13 april, 78 jaar later stond de Meppeler schooljeugd samen met bestuurders en vertegenwoordigers van bevrijders in het Wilhelminapark om dat moment te herdenken.

Burgemeester Korteland memoreerde in zijn toespraak aan de vrijheid als een groot goed. Helemaal omdat we dagelijks met oorlog worden geconfronteerd. Op het nieuws maar ook in onze eigen stad.

Na het hijsen van de Nederlandse en Canadese vlaggen declameerden Ilse en Veerle van de Anne Frankschool en Zoë Haandrikman van Kindcentrum De Plataan een gedicht dat ze zelf hebben geschreven. De burgemeester legde samen met Brent en Bas van de eerder genoemde scholen kransen bij het Verzetsmonument en het Canadese Monument ter ere van de militairen van het Toronto Scottish Regiment.

De erewacht werd gevormd door Scouting Meppel. Zij deden ook de vlaggen ceremonie. Ter afsluiting van de plechtigheid in het Rosarium werd het Wilhelmus gezongen begeleid door CMV de Bazuin. Waarna de kinderen langs het monument defileerden.

Meer foto’s op FB

RTV Meppel/ Foto Daan Prest