Nieuws

Meppel (weer) in actie voor Oekraïne

“Meppel helps Ukraine” dit weekend weer onderweg naar Oekraïne met een wagen vol met hulpgoederen. Deze week spraken we Goffe Hoeksteen en een aantal dames met Ukraine-roots: Masha, Yullia, Svetlana en Ala. Ze vertelden over hun ervaringen en beleving van de ellendige situatie van hun familieleden en landgenoten. De video met die gesprekken staat op het You Tube kanaal van RTV Meppel. Samen maken ze deel uit de “Meppel helps Ukraine”. Deze groep startte een aantal weken een inzamelingsactie in samenwerking met AH Elzinga en Jumbo.

Gevraagd werden zaken als voedsel, medische- en hygiënische zaken. De actie was zeer succesvol . Datzelfde weekend vertrokken vrachtwagens vol uit Meppel richting Oekraïne. Geïnspireerd door dat meeleven van de Meppelers en de noodzaak door de ellende aan de grens van een land in oorlog, heeft de groep deze week wederom actie gevoerd. Ditmaal weer in samenwerking met de AH supermarkten in Meppel. Hierdoor gaat er dit weekend weer een vrachtwagen vol met hulpgoederen richting Pools/ Oekraïense grens.

Hiernaast heeft Ala Khonikava, beeldend kunstenares en woonachtig in Meppel, een prachtig schilderij gemaakt in de kleuren van de Oekraïense vlag. Een veld met koolzaad met daarboven een diepblauwe lucht. Immers Oekraine is de graan- en (plantaardige) olieschuur van Europa. Ala heeft het schilderij te koop op haar website waar je kunt bieden. De opbrengst gaat naar de hulp voor Oekraine. Informatie www.alakhonikava.com

Foto Meppel helps Ukraine