Evenementen

Meppel voor één dag Mokum van het Noorden

Afgelopen donderdag was Meppel weer voor één dag Mokum van het Noorden. Of beter gezegd voor 3 dagen want velen komen een dagje eerder en blijven een dagje langer. Hoe zou het dit jaar gaan?

Immers 2019 was de 24e editie en toen kwamen er niet de verwachte 50 000 bezoekers. Dat lag toen niet aan het programma maar aan het weer. Dat was toen in één woord knudde. Een groot deel van de dag kwam het met emmers uit de lucht.

Hoe anders was dat dit jaar. Die 50 000 bezoekers zijn dit jaar waarschijnlijk wel gehaald. Zo niet dan in ieder geval genoeg om van de binnenstad een voetje, voor voetje paradijs te maken. Even een rondje door de stad maken was er niet bij. Normaal 15 minuten, nu zeker een uur.

Het was wel gezellig en druk. Het weer werkte mee en op de pleinen klonken Mokumer klanken. Populaire nummers van Hazes en Timo. Maar ook de bekende tranentrekkers en natuurlijk het topwerk van Johnnie Jordaan. Elk plein deed qua klankkleur een beetje denken aan dat specifieke stukje Amsterdam of café waar de zanger vandaan komt.

Op de planning stonden 65 zangers en zangeressen. Ook een aantal drag queens waren ingepland in de Woldstraat. Die ging voor één dag door voor de Zeedijk. Het tempo zat er goed in. Waar vind je 65 en meer artiesten in zo’n kort tijdsbestek. Juist, in Meppel.

Meppel en Mokum vierden met elkaar hun feestje. Je kon over de koppen lopen maar het was beregezellig. Voor de Mokumers een soort reünie, een beetje nostalgie. Voor Meppel de 25 e versie van Mokum in Meppel en voor één dag Mokum van het Noorden.

Meer foto’s op www.rtvmeppel.nl en facebook

Foto Leo de Harder