Nieuws

Meppel Verwelkomt Jongerenraad met open armen

Donderdagavond heeft de gemeenteraad van Meppel met een duidelijke meerderheid groen licht gegeven voor de oprichting van een officiële Jongerenraad. Dit baanbrekende initiatief, voortgekomen uit de gezamenlijke inzet van de ChristenUnie en VVD, markeert na anderhalf jaar toewijding en overleg een
historisch moment. Meppel zet zich hiermee vastberaden in om de stem van de jeugd op een krachtige wijze te laten weerklinken in de lokale besluitvorming.

Liselot Raat, enthousiast over de beslissing, deelt: “De Jongerenraad is ontzettend belangrijk omdat het nieuwe ideeën oplevert, diverse meningen deelt en jongeren actief betrekt bij het vormgeven van de toekomst van Meppel. De jeugd is en heeft de toekomst, en dus moeten zij ook mee kunnen bepalen over die toekomst!”

Volgende Stappen
Met de goedkeuring van de verordening is de Jongerenraad nu officieel. In de komende weken zullen de klankbordgroep, bestaande uit 2 of 3 raadsleden, samen met de jongeren, en andere betrokken partijen de handen ineenslaan om de Meppeler Jongerenraad tot bloei te brengen. De eerste stap is het ontwerpen van een wervingsplan voor jongeren, gevolgd door het bepalen van onderwerpen waarmee de jongeren in de komende maanden aan de slag zullen gaan.

Ina Booij, mede-initiatiefnemer, roept geïnteresseerde jongeren op: “We nodigen alle enthousiaste jongeren uit om deel te nemen aan dit opwindende nieuwe hoofdstuk. De oprichting van de Jongerenraad gaat binnenkort van start, dus meld je vooral bij ons als je hier interesse in hebt!” Dit is een historisch moment voor Meppel, waar de toekomst van de stad nu mede gevormd zal worden door de jonge generatie.

Cheryl Groen (bron VVD en CU)