Evenementen

Meppel met zomercarnaval van het Noorden.

Donderdagavond ging Donderdag Meppeldag van start met de Optocht. De toeschouwers stonden rijen dik langs de kant en die zagen een bonte stoet aan carnavaleske groepen aan zich voorbij trekken. Om 19 uur gaven de wethouders Jeanette Bos en Robin van Ulzen het startsein nadat ze vooraf nog in de bloemetjes waren gezet door Harry Harskamp voorzitter Donderdag Meppel.

De kleurrijke stoet bestond uit doorsnee van het verenigingsleven in Meppel: sport, amusement, circus, muziek, scholen, kinderopvang, veel merchandise, live optredens etc. De oplettende kijker zag de dagindeling voor de komende Donderdag Meppeldagen aan zich voorbij trekken.

De prijzen voor mooiste of beste presentatie waren vooraf uitgedeeld. De jury bestaande uit Arnold Schuurman, Marcel Arp en Miranda Hendriks had als volgt geoordeeld: 1e prijs voor de mooiste praalwagen ging naar SOKHaVee!, De 1e prijs voor de reclamewagens eXplore! 2e prijs Micha Montage. 3e prijs Autohopper. Bij de vereningingen ging de 1e prijs naar Circus Okidoki voor hun spectaculaire live optredens! 2e prijs is voor Alcides en de 3e prijs voor voor M.Z. & P.C. De Reest.

In Meppel was het weer zomercarnaval en helemaal omdat de weergoden Donderdag Meppel wederom welgezind waren. Meer foto’s straks op www.rtvmeppel.nl en de socials.

RTV Meppel/ Foto Leo de Harder