Nieuws

Meppel kijkt terug op succesvolle stadsbraderie

Meppel kijkt terug op een succesvolle stadsbraderie. Er kwamen een kleine 4000 mensen naar het centrum van de stad, en dat verliep gezellig, leuk en corona-veilig.

“Het was super gezellig”, reageert centrummanager Arnold Schuurman. “Op mijn telefoon heb ik een stappenteller. Die telde 12.000 stappen in één middag, en onderweg heb ik alleen maar blije gezichten gezien. Meppelers waren blij en ook de ondernemers reageerden positief. Zij mochten eindelijk weer ‘buitenspelen’, en daar waren ze aan toe. De omzetten waren goed en dat ook wel broodnodig na zo’n corona-jaar.”

De corona-veiligheid stond voorop de agenda bij de stadsbraderie. De gemeente was scherp op drukte. Gedurende de middag is er meerdere keren gecontroleerd en geëvalueerd. “Het was wel druk, maar niet onverantwoord druk”, vervolgt Schuurman. “Er waren tegelijkertijd zo’n 3500 tot 4000 bezoekers op de braderie en dat is conform de corona-regels.”

Het winkelgebied voor de braderie was 15.800 m2. Volgens de vergunning moest elke bezoeker 5m2 aan ruimte hebben. Volgens de gemeente is dat allemaal goed verlopen. “De gemeente en de organisatie van de braderie zijn positief over het verloop”, reageert een woordvoerder van de gemeente. “Ondernemers hebben voor genoeg afstand tussen de kramen gezorgd en bezoekers hielden zich aan de maatregelen.”

Aan het einde van de middag was de finale evaluatie tussen Schuurman, de ondernemers en de gemeente. “Uit dat gesprek bleek wel dat dit concept geschikt is om nog eens te herhalen, bijvoorbeeld in september”, besluit Schuurman.”

Foto Leo de Harder