Sport

Meppel City Run traditioneel zonovergoten evenement voor iedereen

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en mooie sportieve prestaties. Er liepen zo’n 2500 deelnemers mee aan deze 10e editie van de Meppel City Run. De deelnemers konden meedoen aan verschillende onderdelen: G-run, SNS Kidsrun en de 4 of 8 Engelse mijl. Een evenement van en voor iedereen.

Naast een fantastisch aantal deelnemers, was ook het publiek goed vertegenwoordigd. ‘Het was geweldig om te zien dat iedereen heeft genoten van deze sportieve dag. Sport verbindt. Er hing een gemoedelijke feestelijke sfeer in de stad.’ aldus Wiebo Walstra, voorzitter Scania Meppel City Run.

Niet alleen tijdens de SNS Kidsrun en G-Run werd er enthousiast aangemoedigd. Ook de deelnemers aan de 4 of 8 mijl merkten het enthousiasme. Zo maken de bewoners van de Ambonstraat en het Zuideinde in hun straat al jaren een feestje van de Scania Meppel City run. De nieuwe straten van dit jaar, Catharinastraat, Wilhelminastraat en Prinses Margrietlaan, deden hier niet voor onder en deden er alles aan om de renners naar de finish te helpen.

Meer foto’s straks op www.rtvmeppel.nl in het foto album

Tekst RTV Meppel Foto Leo de Harder