Evenementen

Meppel City Run komt er eindelijk weer aan!

Op zondag 22 mei gaat na twee jaar het hardloopfeest in Meppel weer van start. De Scania Meppel City Run staat inmiddels bekend als de mooiste cityrun van Drenthe. Een historisch aantal renners staan zondag 22 mei aan de start tijdens de 9e Meppel City Run op het vertrouwde parcours door de binnenstad. 2500 hardlopers kijken weer uit naar een gezellige run door Meppel, een record qua aantal.

Pandriks 4 & 8 mijl, SlooOW Businessrun, de SNS Kidsrun en Primalife G-Run
De Scania Meppel City Run is er voor iedereen. Daarom is er ook dit jaar weer een vol programma op de zondag. De SNS Kidsrun en de Primalife G-Run leggen vanaf 12.10 uur een speciaal parcours af in de historische binnenstad. Zij kiezen voor 200 meter of de 1 of 2 kilometer loop. De SNS Kidsrun is tegelijkertijd ook een sponsorloop, waarbij de volledig opbrengst gaat naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur. De opbrengst van de cheque wordt na afloop van de Scania Meppel City Run uitgereikt bij Herberg ‘t Plein aan het Prinsenplein tijdens de afterparty.

Het parcours van de 4 Mijl en de 8 Mijl is zowel geschikt voor de ervaren wedstrijdlopers als voor recreanten. Dit jaar staan er ruim 150 wedstrijdlopers aan de start, gevolgd door een grote groep recreanten. Eindelijk mogen alle lopers weer gaan genieten van de heerlijke sfeer, het publiek en de entertainment langs de route. We verwachten dat de sfeer in Meppel, na twee jaar zonder Cityrun, de vorige edities gaan overtreffen. Het meelopen aan de Scania Meppel City Run maakt het daarom tot een unieke ervaring en de afterparty maakt dit helemaal af!

Heel Meppel doet mee!
De sfeervolle route door het historische centrum heeft het evenement tot een populair hardloopfestijn gemaakt voor zowel lopers als supporters. Na twee jaar pauze staat op 22 mei alweer de 9e editie gepland. In 2019 is de cityrun verhuisd naar het voorjaar om het ook voor de scholen in Meppel eenvoudiger om mee te doen. Ook deze editie staan er veel scholieren aan de start.

Dit jaar zijn de medailles voor de lopers van de Kidsrun en G-Run gemaakt door de deelnemers van Cement dagbesteding uit Meppel. Zij hebben met veel trots, passie en precisie een prachtige medaille gemaakt voor dit jaar.

Vrijwilligers
Om de Meppel City Run voor elke deelnemer betaalbaar en toegankelijk te houden bestaat de hele organisatie van de Meppel City Run uit niet-betaalde krachten (vrijwilligers). Hier zijn we trots op en dit willen we graag zo houden. Ook dit jaar helpen er bijna 150 vrijwilligers mee aan de organisatie van de Meppel City Run. Deze vrijwilligers worden dit jaar ondersteund door 20 studenten van het Drenthe College en circa 32 nieuwkomers uit Syrië en Afghanistan.

Binnenstad gedeeltelijk en tijdelijk autovrij
Het parcours is op 22 mei tijdelijk autovrij in verband met de veiligheid van de omwonenden aan het parcours van de Scania Meppel City Run. Zij kunnen daarom op zondag 22 mei tijdelijk (voor, tijdens en na de wedstrijd) hinder van ondervinden. De organisatie vraagt hiervoor begrip.

Programma zondag 22 mei
12.00 uur Warming-up G-Run, Kerkplein
12.10 uur G-Run, Kerkplein
12.30 uur Warming-up 200 m, Kerkplein
12.40 uur SNS Minirun 200 m, Kerkplein
12.50 uur Warming-up 1000 m, Kerkplein
13.00 uur SNS Kidsrun 1000 m, Kerkplein
13.10 uur Warming-up 2000 m, Kerkplein
13.20 uur SNS Kidsrun 2000 m, Kerkplein
13.35 uur Startvakken 8 Mijl gaan open, Grote Oever
13.45 uur Warming-up 8 Mijl, Grote Oever
14.00 uur Start 8 Mijl, Grote Oever
14.05 uur Startvakken 4 Mijl gaan open, Grote Oever
14.15 uur Warming-up 4 Mijl, Grote Oever
14.30 uur Start 4 Mijl wedstrijdvak, Grote Oever
15.40 uur Overhandiging cheque aan Jeugdfonds +
Prijsuitreiking 4 & 8 Mijl, Prinsenplein
16.00 uur Afterparty, Prinsenplein

Foto Leo de Harder